Hoi! Mijn naam is Lieke en ik woon in Utrecht, samen met mijn vriend Lucas. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met illustreren en grafische vormgeving vanuit de naam Mevrouwtje Pluis. 

Je kan mijn style herkennen aan allerlei vrolijke illustraties in zachte (pastel) tinten die goed bij elkaar passen. Deze illustraties zijn verbonden aan mijn dagelijks leven en deze deel ik graag met jullie, onder andere via Instagram. Op dit moment zit ik veel achter mijn computer met mijn teken pad en maak ik illustraties digitaal, maar ik vind het ook leuk om met mijn handen te werken. Ik werk dan graag met houtskool of met de zeefdruk of het uitknippen van vormen uit papier. Het liefste werk ik met ronde vormen, een paar kleuren per afbeelding en eenvoud. Al het materiaal waar ik mee werk is met zorg uitgekozen, zoals het unieke papier voor de digitaal ontworpen kaarten, kwalitatieve enveloppen voor bij de kaarten, als de cadeauzakjes waarin de kaarten verstuurd worden. 

Ik had nooit verwacht dat ik op deze manier mijn kaarten en illustraties zou kunnen verkopen. Ik werk aan mijn droom om Mevrouwtje Pluis steeds verder uit te bereiden en nieuwe illustraties te maken. Op dit moment heb ik vooral veel kaarten die ik verkoop, maar soms maak ik ook posters. Daarnaast heb ik een diverse soorten mini kaartjes  aan de collectie toegevoegd. Ik vind het leuk om de bestellingen als een cadeautje met een persoonlijk berichtje naar je te versturen. 

Al jongs af aan begon mijn liefde voor konijnen en heb altijd konijnen verzorgt. Daaruit is de naam Mevrouwtje Pluis ontstaan. De laatste twee konijntjes die bij ons woonde waren Hunter en Daisy, die je ook kan terug vinden in mijn illustraties. 

Sinds 2018 ben ik op ontdekkingstocht in mijn volkstuin. Je kan mijn avonturen lezen in mijn blog. 

Ik vind het leuk om wat van je te horen! Je kunt mij altijd een email sturen naar hello@mevrouwtjepluis.nl. 

Liefs,

Lieke

Wil je op de hoogte blijven van Mevrouwtje Pluis? Volg me dan op social media! Je kunt me vinden op Instagram en Pinterest.